Droogijsreiniging

Droogijsreiniging, Ook wel dry ice blasting of droogijsstralen genoemd, is een techniek waar alleen ijs en energie aan te pas komt.

Hoe gaat het proces in zijn werk:

De compacte droogijsdeeltjes (in vaste vorm samengeperst gerecycled CO2) worden versneld in een straal van perslucht en als straalmiddel gebruikt. Het droogijsstralen bestaat uit 3 fases.

De mechanische fase
Dit is de fase waar de droogijsdeeltjes accelereren in de luchtstroom en met hoge snelheid in aanraking komen met de ongewenste aanslag, waardoor deze wordt verwijderd.

De thermische fase
Dit is de fase waar de droogijsdeeltjes de lage temperatuur bereikt van -79 graden Celsius. De temperatuur zorgt ervoor dat de aanslag broos wordt wanneer deze in aanraking komt met de deeltjes en er scheuren ontstaan in de oppervlakte waardoor de aanslag makkelijk kan worden verwijderd.

De sublimatie fase
Wanneer de droogijsdeeltje een oppervlakte raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”

Het gebruik van droogijsreiniging heeft vele voordelen:

100% een natuurlijk product
Droogijsreiniging is volledig groen. Er worden geen chemicaliën of oplossingen bij de reiniging gebruikt. Er zijn dus geen kosten voor de verwijdering en opslag van chemicaliën en oplosmiddelen. Droogijsreiniging produceert geen extra afvalstoffen. De verontreiniging is het enige dat opgeruimd moet worden. Dit kan worden opgezogen of worden weggeveegd.

Snel, effectief en grondig
Droogijsreiniging is een snelle manier van reinigen. Roestvorming is verleden tijd met droogijsreiniging ook de machinerie klaar maken voor een audit is bij uitstek geschikt om dit middels deze techniek te realiseren.

Veilig voor apparatuur
Droogijsreiniging is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit CO2 bestaat en dus verdampt als het met het te reinigen oppervlak in aanraking komt. Dit is een reden waarom het zeer geschikt is voor het reinigen van elektro motoren, elektrische pneumatische of hydraulische componenten. Droogijsreiniging heeft geen schurend effect en is zacht voor het te reinigen oppervlak omdat het gebruik van stalen schuurborstels, spatels, krabbers en blaasmiddelen, zoals zand, glas of plastic vermeden wordt. Veel machines in de voedingsmiddelen(industrie) en de medisch- en zorgsector mogen helemaal niet nat worden. Deze vorm van schoonmaken biedt dan ook de gewenste oplossing.

Bedrijfseconomisch effect
Lagere loonkosten voor reiniging, lagere afschrijvingskosten op apparatuur door minder slijtage, korte uitvaltijd, hoge effectieve productietijd, geen afvalverwijderingskosten, geen opslagkosten voor chemicaliën of oplosmiddelen hebben een positief economisch effect.

Kortom deze innovatieve schoonmaakoplossing is niet meer weg te denken als onderdeel van uw schoonmaakproces voor uw bedrijf.

Special Cleaning Company adviseert u graag over de mogelijkheden