Medisch & Zorg

Hygiëne is van levensbelang

In de zorg- en medische wereld is een optimale hygiënische status vaak van levensbelang.
Nog te vaak worden patiënten, bezoekers en medewerkers geconfronteerd met het Noro virus ten gevolge van een slechte hygiënische status van het sanitair of bij bereiding van voedsel. Maar ook andere micro organismen kunnen onverwacht de kop opsteken. Bijvoorbeeld de MRSA bacterie.
In bijvoorbeeld ziekenhuizen is het risico op het krijgen van een infectie helaas hoog. Dagelijks lopen er honderden geïnfecteerde mensen het ziekenhuis in en uit. Ook zieke of oude mensen hebben een verhoogde kans op een infectie. En door onder andere het delen van de sanitaire voorzieningen en via diverse hand-contactpunten worden de besmettingskansen alleen maar verhoogd. Kortom het ziekenhuis en andere zorginstellingen zijn draaischijven voor infecties.
De kosten van bijvoorbeeld een infectie uitbraak in een ziekenhuis zijn enorm:
denk aan oorzaak-analyse, extra verpleging, medicatie, hulpmiddelen en met name de reputatie schade waardoor patiënten wegblijven. De geschatte kosten bij een infectie uitbraak variëren van ca. € 50.000 tot € 250.000.

Special Cleaning Company maakt gebruik van een schoonmaakplan waarbij het gebruik maken van een ongeëvenaarde coating een belangrijk onderdeel is. Het is een coating die op alle oppervlakken aangebracht kan worden en zich daar zeer sterk aan hecht. Het maakt het oppervlak zeer langdurig zelfreinigend en zelf de-contaminerend. Onze coating ontleedt bacteriën, virussen en schimmels onder invloed van ultraviolet licht.
De coating leent zich uitstekend voor het behandelen van onder andere
ziekenhuismeubilair, operatiekamers, isolatiekamers, sanitaire voorzieningen, diverse hand-contactpunten, de wanden in bijvoorbeeld de SEH post, bedden, behandelstoelen, keukens et cetera.
Tevens kunt u onze coating in het bestek meenemen van toekomstige (ver)bouwontwikkelingen.