Nanocoating

Special Cleaning Company beschikt over Produsafe QX, een revolutionaire coating die op alle oppervlakken aangebracht kan worden en zich daar zeer sterk aan hecht.
De coating heeft als onderdeel van het schoonmaakproces aanzienlijk veel voordelen te weten:
1) Besparing op de reguliere schoonmaakkosten
2) De kwaliteit van de woon, leef en werkomgeving stijgt.
3) Het gebruik van de Nano coating draagt bij aan duurzaam en verantwoord ondernemen, omdat onder andere chemische reinigingsmiddelen niet of nauwelijks meer nodig zijn.

Algemene Informatie
ProdusafeQX is een revolutionaire coating die op alle oppervlakken aangebracht kan worden en zich daar zeer sterk aan hecht. Het maakt het oppervlak zeer langdurig zelfreinigend en zelf de-contaminerend. Het is reuk- en kleurloos.

Samenstelling
Onze coating bestaat uit nanodeeltjes in een waterige suspensie. De deeltjesgrootte is ongeëvenaard klein en leidt tot een groot werkzaam oppervlak. De nanodeeltjes worden opgenomen in de kristalstructuur van het oppervlak en laten daar niet meer uit los. Ze verdwijnen door slijtage van het oppervlak.

Werking
Onder invloed van UV licht wordt het hoofdbestanddeel van Produsafe QX omgezet in o.a. vrije zuurstofradicalen. Hierdoor worden bacteriën, virussen en schimmels ontleedt en blijven deze micro organismen zeer langdurig weg. Tevens maakt de coating het oppervlak sterk hydrofiel, waardoor water een gladde film op het oppervlak vormt. Omdat organisch materiaal vanaf het oppervlak wordt afgebroken kan het zich moeilijk hechten en wordt gemakkelijk met het water van het oppervlak gespoeld.

Het aanbrengen
Na grondige voorbehandeling van het te behandelen oppervlak wordt Produsafe QX opgebracht door verneveling. Dit is gespecialiseerd werk. Bij verneveling van grote oppervlakken dienen mond/neusbeschermingskapjes gebruikt te worden.

Toxiciteit
Het hoofdbestanddeel van de coating wordt ook gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnpillen. Opbrengen op de huid is onschadelijk. Inhalatie via neus en mond evenals inname via het maagdarmstelsel is eveneens onschadelijk (behalve in enorme doseringen).

Toepasbaarheid
De coating is o.a. geschikt om besmettingsrisico’s als gevolg van bacteriën,virussen en schimmels te verkleinen, de lucht te zuiveren van schadelijke stoffen en penetrante geuren, de houdbaarheid van bepaald voedsel te verlengen en materialen zoals b.v. steen,glas, kunststof etc. te beschermen tegen (an)organische vervuiling. De coating is getest door TNO.

Voor wie geschikt?
Onze coating is geschikt voor elk bedrijf dat optimale hygiëne wenst. Om daarmee o.a. besmettings-, financiële-en reputatie risico’s te verkleinen. Het exterieur van gebouwen en objecten zoals gevels en glas wordt tegen vervuiling beschermd. Enkele voorbeelden van branche toepassingen:
• Voedings- en dranken industrie.
• Sport, Ontspanning en Horeca.
• Zorg- en medische sector.
• Kantoren.
• Transportindustrie ( vliegtuig en voertuig).
• Bouw- en vastgoed sector.
• Automotive sector.
• Defensie, Politie en Ambulance diensten.
• Electronica Industie
(Smartphones en tablets blijven langdurig vet-, vlek- en bacterievrij).
• High Tech industrie.